Παξοί survival guide

August 14, 2014

Συνεχίσουμε την παράδοση των survival guides μετά από τις διακοπές (και αφού έχουν περάσει μερικές μέρες να έχουμε τις εμπειρίες κατασταλαγμένες). Το συγκεκριμένο survival guide θα μπορούσε να είναι η εξής φράση:

Πάμε στον Μπάμπη μένουμε εκεί αν έχει δωμάτια, κάνουμε τις καταδύσεις μας και ακούμε τις συμβουλές.

 

Pro Tip που ισχύει ακόμη και σήμερα: Για να μην γυρίσουμε όλο το Γάιο ψάχνοντας τον Μπάμπη, αντί να δούμε το χάρτη που έχει στο site, βλέπουμε τον χάρτη που υπάρχει στο paxos-map

Αλλά για να μην το κάνουμε τόσο σύντομο ας τα πούμε τα tips και πιο αναλυτικά:

 • Τα νερά είναι κλασσικό Ιόνιο, πρασινογάλανα και τα σχετικά (Αλόννησος δεν είναι θα πώ εγώ, αλλά ποιος με ακούει πάλι). Πολύ καθαρά και πολύ όμορφα.
 • Μικρό νησί, άρα τα βασικά γίνονται πολύ εύκολα και μετά μένει και χρόνος να ξεκουραστείς (Αντίθετα με τις κακές γλώσσες και μετά από 9 μέρες δεν βαρεθήκαμε και καθόμασταν και επιπλέον άνετα).
 • Γενικά ακριβό νησί, τόσο σε διαμονή όσο και σε φαγητό/προμήθειες. Από την άλλη η ποιότητα ήταν πάντα καλή, επομένως ήταν κάπως σε φάση ό,τι πληρώνεις παίρνεις.
 • Πού θα μείνουμε; Αν δεν πάμε στον Μπάμπη επειδή δεν έχει, τότε μια άλλη καλή επιλογή είναι το Angela Studios, που ζητάμε να μείνουμε στα πάνω διαμερίσματα διότι έχουν μπαλκόνι με πολύ καλή θέα. Θέλει μια προσοχή στο ψυγείο, γιατί για κάποιο λόγο όταν καθαρίζαν το δωμάτιο κλείναν και το ψυγείο.  Από εκεί και πέρα η θέα αξίζει και ήταν και καθαρά. Το κουλό: το κλείνουμε μέσω booking.com  διότι το απευθείας κοστίζει πολύ περισσότερο. (η ανάπτυξη έφτασε). (Ο Μπάμπης από του χρόνου στο booking). (Αυτά βέβαια ισχύουν αν δεν μένετε σε μια από τις τόσες βίλλες στους Παξούς .. που τότε μάλλον λάθος blog διαβάζετε)
 • Πού θα φάμε; Πρώτη επιλογή το παξοιμάδι στον Γάιο, οι τιμές είναι οκ για τις μερίδες (οι πατάτες του είναι καταπληκτικές) και στο τέλος φέραν και κέρασμα waffle. Για ψάρια είτε στο Απάγκιο (Γάιος), είτε στον Γιό (Λογγός) που οι σαρδέλλες είναι πολύ καλές. Για κατι πιο “ψαγμένο” μπορούμε να φάμε στον Μπύρο που εκεί θα γνωρίσουμε και τον εστιάτορα και θα ακούσουμε και ωραίες ιστορίες (ρωτήστε για το όνομα του μαγαζιού). Για γλυκό στο capriccio στον Γάιο. Έχει κρέπες και waffles με δικό τους παγωτό. Αν πάμε βράδυ (μετά τις 8:00) δοκιμάζουμε το παγωτό φουντούκι – nutella.
 • Πού θα πιούμε καφέ; Εδώ τα πράγματα δύσκολα. Ο καφές στους παξούς χωρίζεται σε 2 κατηγορίες: Δεν πίνεται, και ίσα που πίνεται. Τα μόνα 2 καφέ που ήταν στην δεύτερη κατηγορία είναι το Pio-Pio στον Γάιο και ο Μπουρνάος στο δρόμο Γάιος – Λάκκα (μετά τα μαγαζιά). Για τον Μπουρνάο ο καφές δεν, αλλά είχε γλυκά του κουταλιού και υποβρύχιο βανίλλια που έλεγαν πολύ. Γενικά, νεράκι εμφιαλωμένο, φακελάκια nescafe, γάλα νουνου και γυμναστική στα χέρια
 • Παραλίες: Όπως είπε μια ψυχή (Ο Μπάμπης ντε) οι παραλίες στους Παξούς είναι “copy – paste” και δεν έχει άδικο. Θα βρούμε στις παραλίες, βότσαλο, πιο μεγάλο βότσαλο, κοτρόνες and that’s about it. Η Λάκκα αποτελεί εξαίρεση διότι αφού μπούμε στη θάλασσα, μετά από 2-3 βήματα έχει κάτω άμμο. Επίσης η παραλία του Ερημίτη είναι ιδανική για να δούμε το ηλίοβασίλεμα (έχει χωματόδρομο μέχρι να φτάσουμε). Αν όμως πάμε Αντίπαξους (που θα πρέπει να πάμε) έχουμε τις 2 παραλίες Βρίκα και Βουτούμι που έχουν απίστευτη άμμο. Προτιμάμε Βουτούμι, διότι στη Βρίκα τα μαγαζιά είναι μέχρι έξω. Tip: πάμε όσο πιο νωρίς μπορούμε για να προλάβουμε τις free ξαπλώστρες και ομπρέλες να τις βάλουμε στην άμμο. Επίσης στην επιστροφή παίρνουμε όποιο βαρκάκι θέλουμε και δεν περιμένουμε να πετύχουμε αυτό που μας πήγε (ολοι την ίδια δουλειά κάνουν).
 • Όταν πάμε στους Αντίπαξους πάμε και μια βόλτα να δούμε και τις σπηλιές και τον τριπητό (αν δεν έχουμε άλλο τρόπο να πάμε να τα δούμε).
 • Καταδύσεις ΝΑΙ. Ιδίως η νυχτερινή έλεγε πάρα πολύ. Και βέβαια καταδύσεις που δεν παθαίνουμε κοκο-μπλόκο και δεν θέλουμε να είναι complicated πάμε με τον Μπάμπη διότι και έχει όλα τα comfort (κακομαθαίνει τον κόσμο φτιάχνοντας εξοπλισμούς) και εμπειρία έχει και καλό εξοπλισμό έχει. Μην σας παραπλανήσει το χαλαρό του στύλ, είναι πολύ προσεχτικός και δεν θα σας αφήσει να γίνει βλακεία. Μην περιμένετε να δείτε άπειρα ψαράκια, αλλά όλο κάτι βλέπουμε
 • Εκτός από καταδύσεις αξίζει να νοικιάσουμε σκάφος. Το νησί ειναι πολύ μικρό και μπορείς να το γυρίσεις εύκολα. Έχει και αρκετά σημεία που αξίζουν και μπορείς να πας μόνο με σκάφος.
 • Για night-life, ποτό αξίζει και στον Erimitis bar and restaurant που έχει θέα την παραλία του Ερημίτη και από εκεί θα είναι ωραίο το ηλιοβασίλεμα, αλλά και στο Μουράγιο στον Γάιο που και τα ποτά ήταν καλά, και η ποσότητα καλή και οι τιμές λογικότατες.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: