Κύθηρα survival guide

August 18, 2013

Όπως κάθε χρονιά μετά τις διακοπές μερικά tips για διακοπές στα Κύθηρα. Η φυσική ομορφιά του νησιού είναι μοναδική. Η σειρά είναι πάλι όπως μου έρχεται:

 • Η θάλασσα είναι και εδώ άριστη. Δεν μου άφησε την εντύπωση της Αλοννήσου, αλλά από τις καλύτερες που έχω πάει. Μετά τις διακοπές εδώ θέλω να ξαναπάω Αλόννησο για να δώ μήπως είμαι υπερβολικός για την θάλασσα της.
 • Το νησί έχει άπειρα πράγματα. Και 10 μέρες να το γυρίσεις όλο δεν φτάνουνε. Κάτι θα αφήσεις. Εμείς λόγο αέρα είδαμε κυριώς νοτιοανατολική και ανατολική πλευρά. Βόρεια και βορειοδυτική δεν. Επίσης ετοιμαστείτε για περπάτημα διότι σε πολλά σημεία υπάρχουνε μονοπάτια (βλ. πιο κάτω).
 • Απαραίτητο να έχετε αμάξι. Επιβατικό κάνει, αλλά για full πανσιόν 4×4 ή νοικιάρικο που το κάνουμε να πάει :p. Το οδικό δίκτυο υπάρχει για να λέει ότι υπάρχει (σε πολλά σημεία έχει μόνο 1 λωρίδα και για τις 2 κατευθύνσεις) ΑΛΛΑ είναι σημαντικό ότι οι άνθρωποι εκεί οδηγάνε κανονικά και δεν είναι τόσο πρόβλημα. Οι ωραίες όμως παραλίες είναι με χωματόδρομο, άρα το 4×4 κάνει τα πράγματα πιο άνετα.
 • Δωμάτια θα βρείτε μέτρια (70Ε), ακριβά (90Ε) και πολύ ακριβά (120Ε). Ίσως να αξίζουνε τα λεφτά τους .. αλλά δεν θα ήταν σωστό tip αν δεν έδειχνε το δρόμο για φτηνά αλλά πολύ καλά δωμάτια στο ριμαδόρος. Άρα υπάρχουνε και φτηνά αλλά δύσκολο να τα βρείτε.
 • Παραλίες must: Καλάμι (εδώ έχει περπάτημα και λίγο καταρήχηση, αλλά αξίζει τον κόπο με τα 10000000. Μην πάτε με σαγιονάρα, διότι αν και γίνεται κινδυνεύει να μείνει η σαγιονάρα εκεί :p), Χαλκός (είναι και οργανωμένη αλλά καλό βότσαλο), Διακόφτι (ναι το λιμάνι. Παραλία με απίστευτη άμμο. Ακόμη και εμένα που είμαι ενάντια στην άμμο μου άρεσε, αλλά να ξέρετε ότι θα βρείτε πολλές οικογένειες με παιδάκια), Κομπονάδα (οι καλύτερες ξαπλώστρες και relaaaax), Καλαδί (το τοπίο είναι απίστευτο .. 150 σκαλάκια να κατεβείτε).
 • Το Καψάλι αν και ακούγεται πολύ .. μην περιμένετε τίποτα τρελλά ανεπτυγμένο .. μια σειρά από σπίτια είνα :p Αλλά το βράδυ είναι όμορφο για βόλτα.
 • Στο Καψάλι βρίσκουμε το glass bottom με τον captain Spyros που πάει σίγουρα Χύτρα. Πάμε, καλύτερα το 6-8 διότι τότε όπως δύει ο ήλιος πέφτει το φως στις σπυλιές και είναι πανέμορφα. Ο Captain Spyros είναι μορφή.
 • Για πιο ήσυχες παραλίες πάμε Βρουλέα και Στενό Αυλάκι που ακόμη και Αύγουστο δεν έχει πολύ κόσμο.
 • Αξίζει να δούμε την παραλία της Κακιάς Λαγκάδας, όχι το Lagada beach .. προχωράμε πιο μετά εκεί που τελειώνει ο δρόμος. (στο χάρτι θα το δείτε σαν παραλία Λίμνη). Εκεί σε ένα στενό κομμάτι από βότσαλα από τη μία είναι η θάλασσα και από την άλλη μια μεγάλη λίμνη που πάει στο φαράγγι της Κακιάς Λαγκάδας.
 • Η Χώρα είναι όμορφη, και το κάστρο έχει καταπληκτική θέα (εμείς το είδαμε το βράδυ)
 • Φαγητό πολύ καλό αλλά όχι να μας πέσει το σαγόνι (γούστα είναι αυτά .. και εγώ δεν τρελαίνομαι για ψάρι). Καλά είναι το Υδραγωγείο (Καψάλι), Φιλιώ (Κάλαμος), Σωτήρης (Αβλέμονα), Πλάτανος (Μυλοπόταμος).
 • Αβλέμονας είναι πανέμορφος. Αξίζει να πάτε να τον δείτε.
 • Καφέ by far και πολύ καλό στο Καμάρι (Μυλοπόταμος). Πήγαμε 3 φορές.
 • Καταράχτες είναι καρα-must. Μην δείτε την ταμπέλα για Νερόμυλους στο δρόμο πως Λιμνιώνα, αγνοείστε την. Πάτε στον καταρράχτη Νεράιδα και μετά ακολουθείτε στο μονοπάτι Μ41 .. και πάτε στο ίδιο σημείο από πολύ πιο όμορφη διαδρομή (θέλει 30 λεπτά περπάτημα .. εκτός αν πάτε γρήγορα που τότε θέλει 20).
 • Καταδύσεις κάνετε στον Λιμνιώνα. Βέβαια μην περιμένετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά η κάτι άλλο. Πάτε εκεί να κλείσετε. Το σήμερα στα κινητά σε πολλές περιοχές είναι απλά τραγικό.
 • Αν πάτε στον Λιμνιώνα και θέλετε να δείτε κάτι απίστευτο οπλιστείτε με θάρος, καλά παπούτσια και πάτε αριστερά (όπως βλέπετε τη θάλασσα) ακολουθείτε κάτι πασαλάκια που γράφουνε Μ2 και μετά από 1 ώρα περπάτημα σε βράχια (και λίγο κατάβαση) θα φτάσετε με μια φυσική πισίνα δίπλα στην θάλασσα (περισσότερες πληροφορίες με email ή comment). To θέαμα αξίζει τον κο
 • Σπήλαια έχει 2 μεγάλα με εκκλησία μέσα. Και τα 2 λέγονται Σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, το ένα στον Κάλαμο, και το άλλο στο Μυλοπόταμο. Το δεύτερο έχει και ξενάγηση και είναι όμορφο. Αυτό που άρεσε πιο πολύ όμως είναι το εκκλησάκι της Αγιας Πελαγίας που είναι δίπλα στην παραλία της Φενωτής. Είναι μέσα σε σπήλαιο και αυτό. Πάμε προς την παραλία της Φενωτής και λίγο πριν εκεί που έχει 2 κτήρια και ένα χωματόδρομο προς τα κάτω, σταματάμε ακολουθούμε τον χωματόδρομο και το μονοπάτι και φτάνουμε
Advertisements

3 Responses to “Κύθηρα survival guide”


 1. Αυτό το κείμενο είναι πολύ αξιόπιστο και θέλω να μάθω που μπορώ να βρώ καιάλλες τέτοιες πληροφορίες.


 2. Χρήσιμο άρθρο.Keeep tthe good work


 3. Καλησπέρα είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι αυτό το siote και με
  βοήθησε πάρα πολύ στη δουλειά μου.
  Μακάρι να μπορούσα να σας βοηθήσω όπως
  εσείς εμένα μόλις.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: