Αλόννησος Survival Guide

August 3, 2011

Μετά από super διακοπές στην Αλόννησο παραθέτω μερικά tips από την προσωπική μου εμπειρία. Δεν υπάρχει σειρά είναι όπως μου έρχονται:

 • Η θάλασσα είναι απίστευτη!! Η πρώτη αίσθηση που είχα ήταν σαν το Ντόρνα! Δεν κάνεις μπάνιο σε νερό, αλλά σε βιλούδο!!
 • Τα νερά επίσης είναι κρυστάλλινα και βλέπεις από επιφάνεια σε πολύ μεγάλο βάθος!  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για τους φίλους : Μάσκα, αναπνευστήρας. Προεραιτικά τα βατραχοπέδιλα (στα 2m βλέπεις αρκετά ψάρια).
 • Αν φυσάει από Δυτικούς ως και Νότιους προτιμάμε την Ανατολική πλευρά του νησιού.
 • Αν κάνετε αυτόνομη κατάδυση (και το επιτρέπουνε) να πάτε να δείτε! (Στην Αλόννησο υπάρχουνε 2 καταδυτικά κέντρα. Ένα στο Πατητήρι και ένα στη Στενή Βάλα). Μεγάλη βλακεία που δεν επιτρέπουνε γενικά την αυτόνομη κατάδυση, κάπως θα έπρεπε να το οργανώσουνε καλύτερα σε συνεργασία με το θαλάσσιο πάρκο.
 • Ρουσούμ Γυαλό πάτε άνετα με τα πόδια, ρωτήστε όμως που είναι το μονοπάτι που κόβει δρόμο (μετά τα σχολεία πάτε δεξιά) για να μην περπατάτε άδικα
 • Καλύτερη παραλία το Κοκκινόκαστρο! (μετά τα Γυάλια)
 • Παραλία με άμμο και περπάτημα στη θάλασσα η Χρυσή Μηλιά! Εκεί πέρα αν αφού κατεβείτε πάτε τέρμα αριστερά (όπως κοιτάτε την θάλασσα) τότε θα πάτε στο δεύτερο κομμάτι της παραλίας που είναι ένα ξενοδοχείο με τίγκα Ιταλούς! Αν δεν σας πειράζουνε οι Ιταλοί που κάνουνε aquarobic και διάφορα μπορείτε να καβατζώσετε στο τζάμπα ξαπλώστρες και ομπρέλα. Καπουτσίνο ΔΕΝ παίρνουμε από την καντίνα.
 • Βόλτα με καραβάκι γύρω είναι must. Προτιμάμε το “Στέλλα” διότι ο κ. Παναγιώτης έχει πολύ φάση,   και επίσης στη Μεγάλη Σπηλιά μπαίνει όλο μέσα και κάνεις από εκεί πανω βουτιά!! (Απίστευτη η Μεγάλη Σπηλιά).
 • Συγκοινωνία (δηλαδή Λεωφορείο) ξεχάστε το σχεδόν. Απλά υπάρχει για μπορούνε να το δείχνουνε. Υπάρχουνε μόνο 2 προορισμοί (Πατητήρι – Χώρα και Πατητήρι – Στενή Βάλα) και τα δρομολόγια είναι ΠΟΛΥ αραιά. Έχει και μια μεγάλη διακοπή το μεσημέρι (όπως και τα περισσότερα πράγματα που κλείνανε το μεσημέρι) και το βράδυ σταματάει και νωρίς (για την Χώρα πάντα). Άρα πάμε σε πιο κάτω λύσεις που παρουσιάζονται.
 • Αμάξι είναι η πονεμένη ιστορία! Πραγματικά το μόνο που μου έσπασε τα νεύρα. Βρίσκεται δύσκολα αμάξι και οι τιμές αλλάζουνε μέρα με την μέρα (και είναι και μερικές στο Θεό) διότι βλέπουνε τον κόσμο και τις ανεβοκατεβάζουνε. Δείτε τα ζώδια πρίν πάτε .. αν ο Ερμής είναι ανάδρομος μην το επιχειρήσετε.
 • Αν όχι αμάξι τα μηχανάκια είναι μια καλή λύση, υπάρχουνε πολλά! Προσοχή στον (ανύπαρκτο σε πολλά σημεία) δρόμο.
 • Καλύτερη λύση και από τα 2: Να πάτε με σκάφος!!! Έχει τόσο όμορφα μέρη για να δεί κανείς που δεν πάει οδικώς. Επίσης και 2-3 νησιά γύρω γύρω.
 • (Αν πάτε για πολλές μέρες τότε ίσως αξίζει να πάρετε το δικό σας, αλλά πάλι δείτε τα δρομολόγια)
 • Φαγητό ΑΡΙΣΤΟ! Στο Πατητήρι για ψάρι στο Αρχιπέλαγος και για σουβλάκι στο Στέκι (δίπλα ακριβώς). Στη Χώρα must το Περι Ορέξεως (σίγουρα δοκιμάστε το γεμιστό μπιφτέκι με γραβιέρα και το burger του, ο μάγειρας είναι καλλιτέχνης) και για γλυκό ΚΑΡΑMUST το Χαγιάτι! (Σοκολατόπιτα μιαμ μιαμ)
 • “Night life” (καλά μην περιμένετε τίποτα τρελλό στην Αλόννησο) στη Χώρα. Το Πατητήρι έχει 2 μαγαζιά το Εν Πλώ δεξιά όπως κοιτάς το λιμάνι και τον Λίθο στα αριστερά. Σε θέα και μουσική πάντως δεν συγκρίνονται με το Χαγιάτι! Προτιμήσαμε Λίθο για καφέ όταν πήγαμε στο Πατητήρι και φτιάξανε άριστο φραπέ με παγωτό!

Και ότι άλλο θυμηθώ το συμπληρώνω 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: