Τουρλουμπούκι elections!

September 17, 2007

Γκρίνια mode on λόγικα , διότι φέτος είχα την τύχη να είμαι μέλος της εφορευτικής επιτροπής (αναπληρωματικό μέλος μεν, άλλα όπως φάνηκε τελικά αρκετά μάχιμο).  Πλέον και η εκλογική διαδικασία με αυτά που γίνονται απομυθοποιήθηκε σε εμένα και αποδείχτηκε μια ακόμη φορά το γνωστό ρητό “Το λιγότερο κοινό πράγμα είναι η κοινή λογική”.

Καταρχήν είδα απίστευτους παππούδες να έρχονται να ψηφίσουνε. Δεν μιλάω για κάτι παππούδες που είναι εγκεφαλικά και σωματικά οκ, αλλά τύπους με το ένα πόδι στον τάφο. Η πιο ακραία περίπτωση είδα παππού με Parkinson (λογικά, γιατί έτρεμε) ο οποίος είχε μόνο 2 ταχύτητες ..πρώτη και νεκρά. 2 που τον φέρανε τον κρατάγανε να περπατήσει 2 βήματα σταμάταγε, τον στρίβανε προς την σωστή κατεύθυνση.. και ξανά πάλι προς την δόξα τραβά. Και βέβαια είμουνα απόλυτα σίγουρος ότι ο παππούς ψήφισε αυτό ακριβώς που πίστευε.

Επίσης η κατάσταση με τους δικαστικούς αντιπροσώπους ήταν λιγάκι ότι νά ‘ναι. Για κάθε πρόβλήμα που δημιουργόταν ο κάθε αντιπρόσωπος διάλεγε την δική του λύση. Π.χ. τελείωσαν τα ψηφοδέλτια από το τάδε κόμμα (το οποίο ήταν από μικρό ώς ανύπαρκτο), άλλοι πήρανε από τα “πεταμένα” και προσθέσανε, άλλοι απλά δίνανε 2 λευκά και λέγανε πως όποιος θέλει να ψηφίσει το τάδε κόμμα να το γράψει επάνω, σε εμάς ο αντιπρόσωπος από μεγάλο κόμμα είπε  πως αυτό μπορεί θα θεωρηθεί γκρίζα διαφήμιση αφού λέμε ένα όνομα στον αναποφάσιστο (ίσως) ψηφοφόρο λίγο πριν την ψήφο. Αποτέλεσμα, απλά δεν δίναμε από ένα σημείο και μετά ψηφοδέλτια από αυτό το κόμμα. Βέβαια όταν τελείωσανε από κάποιο άλλο κόμμα τα ψηφοδέλτια επειδή αυτό δεν ήταν τόσο μικρό, τότε και εμείς εφαρμόσαμε την λύση των “πεταμένων”.

Τέλος το μεγάλο αγγούρι, οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν εκεί από τις 6:00 το πρωί μετά τις 19:00 έπρεπε να κάνουνε καταμέτρηση  ψήφων. Με τόση κούραση (εμείς τελειώσαμε κατά τις 01:00 λόγο double check) ανάθεμα μην δεν γίνεται λάθος. Κανονικά η εφορευτική επιτροπή θα έπρεπε να αλλάζει στην καταμέτρηση.

Μετά από την καταπλήκτική μου εμπειρία αυτή (που έμαθα το εξής καταπληκτικό tip: “αν ποτέ θέλετε να πάρετε το πρώτο χαρτί πάνω πάνω από μια μεγάλη ντάνα από χαρτιά ΜΗΝ το δοκιμάσετε με στεγνά δάκτυλα κολλάνε, το σάλιωμα κάνει θαύματα.”) 10 μέρες πριν από τις εκλογές θα ακολουθήσω το σύστημα που προτείνει ο Κηλαηδόνης σε ένα τραγούδι του:

“Και όταν χτυπάει το τηλέφωνο, εγώ δεν πρόκεται να απαντώ, γιατί όταν χτυπάει το τηλέφωνο 9 φορές στις 10 είναι για κακό”

(αν λάβεις το χαρτί, τότε απλά δεν μπορείς να μην πας εφορευτική)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: