Φωτιά στα μπατζάκια μας

August 25, 2007

Βλέπω πάλι να γίνεται ο ίδιος ο πανικός (links δεν βάζω σε όποιο news site πάτε θα τα δείτε) για τις φωτιές. Κάψαμε ότι έμεινε σχεδόν. Ελάχιστα μας μείνανε άκαφτα .. ας ελπίσω του χρόνου να μην χτυπήσουνε και αυτά. Κάτι που ακουστήκανε για λάθος, για αυταναύλεξη, είναι απλά κατηγορία LOL! Δεν γίνονται τυχαία πράγματα σε τέτοια έκταση. Και όλοι λένε ποιος φταίει, και κλασσικά κατηγορούνε το κράτος. Ποιο κράτος μωρέ, αν θέλετε να βρείτε ποιος φταίει απλά πάτε στον πλησιέστερο καθρέφτη σας. Και ψάχνουμε λύσεις, και λέμε να προστατευτούνε τα δάση. Οκ ορίστε η λύση:
Απλά να μην μπορούνε να έχουνε κέρδος από τις πυρκαγιές (τουλάχιστον να γλυτώσουμε τους χειρότερους από όλους, αυτούς που κάνουνε συνειδητά την καταστροφή).Πλέον η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που μπορούνε να χαρτογραφηθούνε οι ακριβείς δασικές εκτάσεις. Φτιάχνουμε τους χάρτες τους βάζουμε σε ηλεκτρόνικη μορφή σε read-only database, ώστε να μην μπορεί κανένας Λούλης να τους πειράξει. Και τώρα το καλύτερο. Να βγεί ένας νόμος που να λέει το εξής: Σε περίπτωση που γίνει καταγγελία για παράνομο οίκημα σε δασική έκταση, άμεσα το οίκημα γκρεμίζεται (αυτό ισχύει και καλά τώρα), το άτομο που έβαλε την υπογραφή για την άδεια αυτή , καθώς και όποιος έδωσε άδεια για ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ κτλ, απολύεται άμεσα, παράλληλα δημεύεται η περιουσία του, αν δεν έχει ο ίδιος περιουσία, δημεύεται η περιουσία των συγγενών πρώτου βαθμού. Να δώ μετά αν ποτέ θα βρεθεί κάποιος τόσο μάγγας, η τόσο ηλίθιος ώστε να προστατέψει η να επιτρέψει κάποια τέτοια παρανομία. Η απόφαση να είναι τελεσίδικη. Το μόνο που μένει για να δουλέψει αυτό είναι απλά όσοι βλέπουνε τον κάθε ένα που πάει να χώσει την βιλίτσα του στο δάσος να κάνουνε την καταγγελία τους. Δυστυχώς είμαστε λαός που αν δεν έχουμε τον φόβο μάλλον μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε τα απολύτως αυτά που υπακούουνε την κοινή λογική.

Αλλά πραγματικά θέλω να πιάσω στα χεράκια μου έναν από αυτούς που βάζει βάση σχεδίου φωτιά. 10 λεπτά μόνο δώστε μου … να του μιλήσω μόνο θέλω .. αλήθεια σας λέω…. φήμες που θέλουνε να τον κρεμάω ανάποδα από τα @@ του στον Πάρνωνα .. ακόμη δεν έχουνε επαληθευθεί.

ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΕΙ ΤΟ VIDEO!

.. τώρα που το σκέφτομαι .. μάλλον αυτός έπρεπε να ήταν ο τίτλος του post.

Advertisements

One Response to “Φωτιά στα μπατζάκια μας”


  1. […] Τελικά αυτά τα είχα γράψει αρκετά πιο παλιά σε ένα post. Τόσο παλιό που και εγώ είχα ξεχάσει ότι είχα γράψει. […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: